woelratje

Lineke de Lange
tel. (0598) 62 52 50

facebook logo
redactie woelratje

Stuur E-mail naar Redactie

gemeente veendam
Compaen
politie
de kompanjie
de braskörf
Goede Logo
pdf reader download 2

Download Gratis
PDF Reader


wijk- en buurt beheer team

Buitenwoel - Langeleegte te Veendam

 

Buurtnieuws
Nieuws 2016

Buurtvereniging sluit speeltuin !

IMG-20160830-WA0002

Buurt en speeltuinvereniging Langeleegte is bezig om de speeltoestellen te demonteren omdat deze niet meer aan de veiligheidsnormen voldoen. Het bestuur van de buurtvereniging kon niet meer instaan voor de veiligheid van de kinderen die gebruik maakten van de toestellen, vandaar dat er besloten is om de speeltuin te sluiten, voordat er ernstige ongelukken gebeuren.

Voordat de buurtvereniging aan de slag kan voor een nieuwe speeltuin, is er nog wel geld nodig daarom zijn wij in onderhandeling met de gemeente Veendam om te kijken of die willen bijdragen in het aankopen van nieuwe speeltoestellen.

Voor alle kinderen van de Langeleegte en omgeving zou het een groot gemis zijn als deze speelplaats niet meer zou bestaan.

Laten we hopen dat de gemeente Veendam ons gunstig gezind is.

Buurt en speeltuinvereniging Langeleegte

Persbericht Nedmag
Omgeving Kiel-Windeweer in beeld voor nieuwe zoutwinlocatie. Het magnesiumzoutbedrijf Nedmag uit Veendam heeft na diverse onderzoeken het gebied rondom het Groningse Kiel-Windeweer gekozen voor de aanleg van een nieuwe zoutwinlocatie. Het gaat hier om voorgenomen plannen die eerst nog uitgebreid met de omgeving besproken zullen worden. lees hier het hele artikel.

nieuwe zoutmijn locatie

Meldpunt mijnbouwschade Veendam
heeft u schade? Meld dit dan ! Ik wil een melding doen
Mijnbouw. De gemeente Veendam ligt in een gebied waar verschillende mijnbouwactiviteiten plaatsvinden. Behalve aardgaswinning uit verschillende gasvelden is er ook sprake van zoutwinning in Borgercompagnie en Ommelanderwijk en gasopslag in Zuidwending.

csm_bodemdalingsgebied_Nedmag_01_c2cc8a5f9d

Contactgegevens melden schade mijnbouw

Melden
Inwoners die schade hebben aan hun woning en van mening zijn dat dit het gevolg is van mijnbouwactiviteiten kunnen dit melden bij de daarvoor verantwoordelijke instanties. Deze meldingen worden niet openbaar gemaakt of gedeeld met andere instanties, zoals de gemeente. De gemeente Veendam weet daarom niet hoeveel meldingen er zijn. Ook is niet duidelijk wat er gemeld wordt.

Registreren
Om de belangen van haar inwoners zo goed mogelijk te behartigen, wil de gemeente een beeld krijgen van het aantal en type meldingen. Op basis van die informatie is de gemeente beter in staat om de problematiek aan de orde te stellen bij de verantwoordelijke instanties. Daarom bieden wij de mogelijkheid om uw melding te registreren. De gemeente registreert de meldingen, maar is geen partij in de afhandeling. De gemeente kan en mag de meldingen niet doorzetten naar andere instanties. Doe dus ook een melding bij de daarvoor verantwoordelijke instanties. We maken meldingen niet openbaar.

Ruim 40 jaar Ukkiemorgen
Buurt- en Speeltuinver. ‘de Langeleegte’

In de jaren '70 begonnen enkele moeders de Ukkiemorgen. Nog steeds is deze activiteit voor de kinderen van 2 tot 4 jaar een geslaagde activiteit. Op de dinsdag- en de donderdagmorgen zijn er kleine groepen van  10 tot 15 ukkies  zodat ze allemaal voldoende aandacht van onze zeer gemotiveerde vrijwillige ukkiejuffen kunnen krijgen. Er wordt met de kinderen geknutseld, gezongen , spelletjes gedaan etc. Met een ruime keuze aan speelgoed, een buitenspeelplaats om te rennen en te fietsen en een zandbak om in te spelen, kunnen de kinderen samen spelenderwijs de wereld ontdekken. Alles binnen de speelzaal is erop gericht om het kind te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling. De ukkie-ruimtes zijn door de GGD goedgekeurd.

ukkies 12

Bij alles wat wij doen staat de privacy van u en uw kind voorop. U kunt er dus op vertrouwen dat wij zorgvuldig omgaan met uw gegevens en die van uw kind. Zo zullen we bijvoorbeeld nooit informatie delen zonder uw uitdrukkelijke toestemming. Let wel: wij zijn geen peuterspeelzaal. Wij zijn een ukkieactiviteit waar U
€ 2,80 per ochtend betaald voor de huur en knutselmaterialen. De enige verplichting is een donateurs / lidmaatschap van € 17,00 per jaar.

Is uw ukkie ook toe aan een leuke activiteit op de dinsdag- en donderdagmorgen geef hem of haar dan gauw op. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij. Voor inlichtingen kunt U contact  opnemen met Joyce Hindriks, Gsm 06 135 79 386 joyce-ukkies@hotmail.com 

ukkiemorgen
Home | Wijk Beheerteam | Buurtnieuws | Buurtnieuws 2016 | Agenda | Activiteiten | Doelstelling | Wijkimpressie |